Årets Jule-/Nyårsmøte
 

Årets Jule-/Nyårsmøte

 
Publisert: 13.01.16
Det tradisjonelle Jule-/Nyårsmøtet 2016 gikk av stabelen tirsdag 12. januar. Møtet er et samarbeid mellom Apotekforeningen som står for lokaler og bevertning, NFF (Oslo og Akershus krets) som takker foredragsholderne med en liten gave og NFS som står for programmet og det organisatoriske. Det er velig populært å delta på dette møtet, og det er eksra hyggelig å få tilbakemeldinger som "dette er årets highlight for meg", "jeg kommer hvert år fra Sverige for å være med på dette", eller "her treffer jeg så mange jeg ellers ikke treffer"! Det var i år som i fjor står pågang for å delta på dette møtet, og kantina til Apotekernes hus var fylt til randen, med ca 85 deltager!


Kvelden startet med at Anne Helen Ognøy, farmasøyt som arbeider for Hinas (tidligere LIS), spilte piano for oss, før adm.dir. i Apotekforeningen ønsket velkommen.Hilde Ariansen, nestleder i NFS, overtok deretter mikrofonen for å fortelle litt om kveldens innhold. Da alle hadde forsynt seg fra det rikelig dekte bordet og fylt glassene var det klart for første innlegg.

Hedvig Nordeng, professor ved Farmasøytisk institutt, UiO, ble i 2015 tildelt et ERC Starting Grant-stiend i kategorien Life Sciences. Dette er det første ERC-stipendiet i livsvitenskap ved det Matematisk-Naturvitenskapelige fakultetet! Prosjektet hennes omhandler neuroutvikling hos barn etter eksponering for legemidler i forsterlivet. Prosjektet løper i fem år og hun har fått tildelt 1,5 millioner euro!
På Jule-Nyårsmøtet hadde vi gleden av å få høre om dette prosjektet fra Hedvig selv og fra to av hennes forskerkollegaer, Robert Lyle og Kristine Gervin.
I tillegg fikk vi oppleve et Pecha Kucha foredrag (20 slides a 20 sekunder) fra Kristian Svendsen som bor og arbeider i Tromsø. Han fortalte om sin tid som ansatt hos European Medicines Agency (EMA) i London.Et viktig punkt på programmet var utdelingen av stipend fra NFS stipendfond. Lederen av stipendstyret, Anne Elise Eggen, var dessverre forhindret fra å komme, så vi håper å høre mer om deres arbeid på generalforsamlingen til NFS 15. mars.

Se alle bildene HER

<< Forrige        58 av 84        Neste >>