Fagmøte sammen med FUG
 

Fagmøte sammen med FUG

 
Publisert: 25.08.16
Det var over 40 personer som fylte opp kantina til Apotekforeningen i Slemdalsveien i Oslo i går kveld, da NFS og FUG sammen inviterte til et fagmøte.

Bakgrunnen for dette møtet er historien om Ashwak Hamza. Vi blir bombardert i mediene med all flykningsproblematikken, men vi ønsker å sette fokus på de gode historiene!

Ashwak holdt et rørende og flott innlegg hvor hun fortalte om livet sitt før og nå - det var nok ikke mange øyne som var tørre mens hun snakket!  Ashwak er utdannet farmasøyt fra hjemlandet sitt, Irak, hvor hun drev et eget apotek og i tillegg var regional-leder for 60 andre farmasøyter. Hun flyktet alene med 4 små barn og kom til Norge for 11 år siden. I år har hun gjennomført en master i farmasi ved Universitetet i Oslo (utdannelsen hennes ble ikke godkjent) og jobber som provisor i et apotek. Ved siden av å være alenemor til 4 barn, som alle har blitt godt integrert i nærmiljøet sitt, har hun også meldt seg inn i Røde Kors for å hjelpe andre i samme situasjon. Hun er en ressurs for Norge og et forbilde for mange! Ashwak har deltatt som adept i NFS Mentorprogram 2015/2016.


Les mer om Ashwak her - Portettintevju, Apotekforeningen

Videre fikk vi høre om samarbeidsprosjektet FUG har inngått med OUS i forbindelse med bistand til kreftbehandling i Addis Ababa, Etiopia. Tre FUG representanter, Wendy Klem, Kristin Nordvik og Hanne har foreløpig bidratt med undervisning i masterutdanning av det første kull med kreftsykepleiere. De fortalte levende om sine erfaringer og opplevelser fra oppholdet sitt i Addis.


Se alle bildene her.
<< Forrige        44 av 84        Neste >>