Jule-/nyårsmøtet 2018
 

Jule-/nyårsmøtet 2018

 
Publisert: 10.01.18
Allerede dagen etter at invitasjonen til dette møtet ble sendt ut i slutten av november var det over 40 påmeldte - dette har jeg aldri opplevd før!

Det er altså tydelig at Jule-/nyårsmøtet i regi av Apotekforeningen, NFF´s avdeling Oslo og Akershus og NFS er et velkomment og populært arrangement. Apotekforeningens møtelokaler i Slemdalsveien var helt fullt, men pga. litt sykdom etc. hadde vi litt frafall og alle på ventelisten fikk da anledning til å delta.

    


Vår styreleder, Håvard Selby Ebbestad, geleidet oss elegant gjennom kvelden, og Apotekforeningen inviterte på lekker ostebuffet med dertil god drikke, og senere på kvelden bød de også på bløtekake og kaffe.

Angelika Kruse Jensen tok oss med på et historisk tilbakeblikk på den spede begynnelsen av klinisk farmasi i Norge. Hun kalte foredraget sitt "Klinisk farmasi – en drøm som ble virkelighet". Det var imponerende å høre hvordan hun og hennes kollegaer måtte kjempe for å finne sin plass på sykehuset, opprette et behov for farmasøyter og bevise at de virkelig dugde til noe! For en stå-på-kraft! Her er det bare å ta av seg hatten for det arbeidet som ble nedlagt.

Last ned pdf av foredraget til Angelika herKirsten Viktil ble tildelt Det Giftige Kors på Farmasidagene 2017 for sin innsats innen nåtidens klinisk farmasi i Norge. Hun kom også i 2017 ut med den første læreboken i klinisk farmasi som noengang er utgitt i Skandinavia! Foredraget hennes, "Hvem er pasienten..... egentlig?" viste oss hvordan kliniske farmasøyter jobber i dag, og hvor annerledes det er idag i forhold til bare noen 10 år tilbake. I dag er farmasøyten en naturlig del av et tverrfaglig team og til stor støtte for alle som jobber klinisk med pasienter. Dette var inspirerende og gøy å høre!

Senere på kvelden var det klart for nok et høydepunkt, nemlig utdeling av stipendbevisene til de som ble tildelt midler fra NFS Stipendfond 2017/2018. I år kom det inn hele 49 søknader på tilsammen kr 1,4 mill. Stipendfondet hadde tilsammen kr 315 000 å dele ut, så det var dessverre endel som gikk tomhendt ut. Av de tilsammen 17 som ble tildelt stipend i år var hele 11 som var tilstede. Les gjerne mer om hvem som ble tildelt midler her.

Alt i alt var det en meget vellykket kveld - "et av høydepunktene i året", som noen av deltagerne uttrykte - og en verdig og god start på NFS-året 2018! Tusen takk til alle som bidro til å gjøre dette til en fantastisk kveld!

Hilsen Hege Helm
daglig leder i NFSSe alle bildene her

<< Forrige        15 av 84        Neste >>