Karrieredag for farmasistudentene i Tromsø
 

Karrieredag for farmasistudentene i Tromsø

 
Publisert: 09.10.16
I oktober 2013 arrangerte NFS en Karrieredag for studentene i Tromsø for første gang, og vi lovet den gang å gjenta suksessen tre år senere. Som sagt så gjort! Den 5. oktober inviterte Norsk Farmasøytisk Selskap i samarbeid med studentforeningen Placebo til Karrieredag (med stor "K")!
Alle studentene var invitert og så langt det lot seg gjøre hadde de fått studiefri. NFS hadde i forkant invitert inn 8 farmasøyter fra forskjellige grener av farmasien i Tromsø til å holde innlegg, og bestillingen lød: Fortell om deg selv og din karrierevei, hvordan du har kommet dit du er i dag og hva jobben din idag går ut på!

Det var en enkel jobb å samle foredragsholderne, for de sa ja med en gang for dette var noe de hadde lyst til å være med på! Ideen var å samle farmasøyter fra forskjellige type jobber i Tromsø og omegn, for å vise studentene hvilke muligheter de har ved endt studium. I tillegg ble Inge Johansen fra LMI med. Thianna Nguyen og Andreas Grue Thorbjørnsen, studenter ved HiOA og observatører i styret til NFS og i Etikkrådet, åpnet dagen ved å holde en kort presentasjon av Etikkrådet. De stod også på stand for NFS i pausen.

Her er alle som stilte opp:
Camilla Bjørnstad, Sykehusapoteket i Tromsø
Hilde Erstad, Norrinnova
Øyvind Haagensen, Boots
Thrina Loennechen, professor UiT
Jeanette Schultz Johansen, stipendiat UiT / klinisk farmasøyt
Ellen Riksvold, kommunefarmasøyt, Tromsø kommune
Trude Giverhaug, leder av Relis Nord-Norge
Inge Johansen, LMIPå bildet ser du Øyvind, Hilde, Inge, Ellen og Thrina.


Det var utrolig spennende å høre på de, både for studentene, men også for alle oss andre! I forkant av dagen hadde alle foredragsholdere blitt bedt om å sende inn 1-2 spørsmål fra innlegget sitt som skulle brukes i en spørrekonkurranse til slutt (Kahoot). Det ble veldig gøy, og studentene viste et stort engasjement!

Før vi avsluttet dagen med pizza til alle, hadde vi speed-dating! De fem foredragsholderne som kunne bli igjen fordelte seg rundt i auditoriet, og studentene ble delt inn i like mange grupper. Hver gruppe fikk 5 minutter med hver foredragsholder for å stille alle spørsmål de måtte ønske. Til slutt roterte de én gang til, og da snudde vi på flisa: Hver student måtte kort presentere seg og si hva de drømmer om å jobbe med etterhvert. Denne gangen var det foredragsholderen som fikk lov til å stille spørsmål. Alle var veldig fornøyde og sa i etterkant at det hadde vært en artig opplevelse!

Alt i alt var det et meget vellykket arrangement. Det var 45 studenter påmeldt, noe som var akkurat passe. Både ansatte på instituttet og studentene mente de hadde fått mye ut av dagen og vil gjerne at NFS kommer tilbake - men tre år er for lenge, så nå ønsker de at vi er tilbake igjen om 2 år!Kommentarer i etterkant:


"Takk for veldig bra opplegg i går på karrieredagen. Jeg synes det var veldig lærerikt og spennende. Jeg skulle nesten ønske vi hadde enda mer tid, enda det ble en ganske lang dag. Dette er i hvertfall noe som absolutt er verdt å fortsette med. Jeg merket jeg ble enda mer motivert for å bli ferdig farmasøyt nå, og fikk enda bedre innblikk i hva slags muligheter vi har videre. Det som jeg sitter igjen med som var veldig positivt var hvor flinke alle som holdt foredrag var til å få oss entusiastiske. Gode presentasjoner, og kjempe-vellykket karrieredag. (Og veldig bra med en kaffepause midt i :))

Hilsen Kristine, farmasistundent 3.år"Flere av studentene ga uttrykk for at de ikke var klar over alle de varierte mulighetene som finnes for farmasøyter, annet enn å jobbe i apotek. Ved å delta på karrieredagen i Tromsø, har vi åpnet studentenes øyne for et spekter av karrieremuligheter. Det er av stor verdi for oss at kommende dyktige farmasøyter tenker på legemiddelindustrien som sin mulige arbeidsgiver.

Inge Johansen, LMI

PS! Det var en veldig god idé å dele oss inn i grupper og ha en «speed dating» etterpå. Jeg opplevde å få mange gode spørsmål og kommentarer fra studentene i denne runden. 5 minutter var nesten litt lite."Stor takk til deg og nfs som arrangerte dette. Det så for meg ut som det stimulerte studentene, og da stimulerer det også meg! For meg var det godt å høre fra studentene at de synes denne typen arrangementer er positive, - og at de gjerne tar mer, også lokalt i form av møte med ansatte ved IFA. Flere sa at de innså at det var enda flere muligheter enn de hadde tenkt/visst om. Speed dating er en fin måte å «treffe alle» på, spesielt nå når jeg ikke har undervisning for studentene og bare har jevnlig kontakt med tillitsvalgte (noe som for øvrig er veldig positivt). Videre er det alltid viktig og inspirerende å møte og høre på foredrag av farmasøyter i andre yrkesroller enn sin egen.
En tilleggserfaring: studentene setter alltid pris på litt servering!

Igjen takk for deg!
Thrina Loennechen, professor og instituttleder,Institutt for farmasi, UiT"Dagen var absolutt vellykket! Jeg synes også det var interessant å høre hva de andre farmasøytene har gjort – hvilke jobber de har hatt og hva de tenkte om jobbene. Det var mange refleksjoner blant foreleserne som var nyttige å høre – og tenke gjennom. Kahoot-konkurransen var et morsomt innslag, og samtidig en repetisjon av foredragene. Speed-datingen var interessant for meg – da fikk jeg tilbakemeldinger fra studentene, og høre litt om hva de tenkte om jobben min. Og ikke minst tenker jeg det er nyttig å ha litt kontakt med UiT og studentene. Så takk for en flott dag!

Hilsen Ellen Riksvold


Flott tilbud til studentene, synes jeg. Fint opplegg på dagen, morsomt med Kahoot! For egen del er det alltid gøy å møte studenter. Dersom jeg gjennom mine erfaringer kan tilføre dem noe, så holder det i massevis for meg. Jeg liker å dele, og har satt enormt pris på dem som har delt med meg opp igjennom årene, så skulle bare mangle at jeg gjør det samme!

Takk for at jeg fikk komme,

Hilde Erstad


​Uformelt og bra opplegg. Interessant å få innblikk i andre farmasøyter sin hverdag. Gøy å komme nærmere på potensielle medarbeidere.

Øyvind Haagensen
Se alle bildene HER

<< Forrige        41 av 84        Neste >>