Stipendberetning fra Arton Baftiu
 

Stipendberetning fra Arton Baftiu

 
Publisert: 18.04.17

                                          
                                     Her sammen med kollegaer fra Bambino Gesù sykehuset i RomaDen 12. Europeiske epileptologikongressen ble avholdt i flotte Praha i september 2016. Dette er det største europeiske epilepsi evenementet som organiseres annet hvert år og samler epilepsispesialister, ikke bare fra Europa men også fra andre verdensdeler. Fra Høyskolen i Oslo og Akershus var det meg og min veileder Cecilie Johannessen Landmark som deltok, samt vår masterstudent Maren Hauge Lima. I tillegg var det mange leger og spesialister fra Spesialsykehuset for epilepsi og andre epilepsi institusjoner i Norge som vi samarbeider med tilstede.

Programmet var tettpakket med mange spennende foredrag, teaching sessions, debatter og et stort antall postere. Mitt Ph.d. prosjekt omhandler klinisk farmakologi av antiepileptika med spesiell fokus på pasient og populasjonsaspekter av forbruk. Under denne kongressen var jeg så heldig å bli oppgradert til å holde et muntlig foredrag i stedet for posterpresentasjon. Jeg presenterte resultatene fra vår siste studie hvor det ble brukt avansert statistikk sammen med data fra Reseptregisteret hva angår hvilke antiepileptika pasientene står på lengst, noe som indikerer god effekt og/eller tolerabilitet. Foredraget fikk mye oppmerksomhet og i etterkant var det flere nominente forskere som kom frem for å diskutere nærmere mine resultater. Jeg hadde med en poster også.


                                         
                                                                           Bilde fra foredraget mittI tillegg til mye faglig påfyll var det også tid til sosiale sammenkomster på kvelden med kollegaer fra både Norge og fra andre steder i verden som jeg har blitt kjent med på tidligere kurs og kongresser. Det var en gyllen mulighet til å utvide nettverket og jeg håper at det for min del vil resultere i konkrete samarbeidsprosjekter i fremtiden.

For å oppsummere kan jeg si at kongressen var veldig spennende og inspirerende både faglig og sosialt. Jeg vil rette en stor takk til Norsk Farmasøytisk Selskap for stipendet jeg fikk på kr 12500 som gjorde det mulig for meg å delta på denne kongressen.


Med vennlig hilsen
Arton Baftiu
<< Forrige        32 av 84        Neste >>