Stipendberetning fra Frank Ntiamoah
 

Stipendberetning fra Frank Ntiamoah

 
Publisert: 10.07.17

Endelig var tiden inni for å kunne delta på Nordic Social Pharmacy and Health Services Research Conference (NSPC) 2017. Kongressen ble avholdt i den fine byen Kuopio i Finland fra 7. juni til og med 9. juni. Selv om det er en Nordisk kongress var det 10 forskjellige land som var representert, blant annet USA, Kina, Nederland, Ungarn og Kina. Norge var godt representert takket være til denne fine gjengen fra Tromsø:

                                            


De tre dagene var tettpakket med faglige foredrag, presentajoner, workshops i Clinical pharmacy (CLI), Medicine information (INF), Pharmaceutical policy and practice (POL), Pharmacoepidemiology and drug safety (EPI), Pharmacoeconomics (ECO), Pharmacy education (EDU) og 3MT® (3-Minute Thesis) konkuranse. 3MT® er en presentasjon måte som er utviklet av The University of Queensland (UQ), Australia. Det innebære at man kun får 3 minutter til å presentere sin forskning i en enkelt PowerPoint slide.

Dette var første gangen NSPC skulle ha en 3MT konkuranse på kongressen. Jeg deltok i en 3MT og presenterte min master oppgave som handlet om bruken av osteoporose-legemidler i Tromsø undersøkelsen. Det ble avholdt to sesjoner med 3MT på dag nummer to av kongressen med henholdsvis 9 deltakere i hver sesjon. Sesjon 1 omhandlet fagfeltene EPI, ECO og POL, mens sesjon 2 omhandlet CLI, INF og EDU. I begge sesjonene kunne man ha 2 vinnere, 1 fra dommerne og 1 fra publikum (peoples choice award). Jeg kan skryte litt og si at jeg er den aller første vinneren av "peoples choice award" I sesjon 1 av 3MT i NSPC :D!


        


I tillegg til alle de faglig programmene var det også rom for den sosiale delen. Den første kvelden ble vi tatt imot av ordføren inne i Rådhuset i Kuopio, og den andre kvelden var det middag og dans.

Til slutt vil jeg si at NSPC 2017 i Kuopio var fantastisk og en av de beste kongressnene jeg har opplevd. Videre vil jeg vil si tusen takk til Norsk Farmasøytisk Selskap for å ha gitt meg støtte gjennom NFS stipendfond, noe som gjorde det mulig for meg å kunne delta på NSPC 2017.

Med vennlig hilsen
Frank Ntiamoah
<< Forrige        24 av 84        Neste >>