Stipendberetning fra Julia Frederika Alopaeus
 

Stipendberetning fra Julia Frederika Alopaeus

 
Publisert: 16.01.17
Jeg ble tildelt kr 20 000 for å reise på konferanse til Orlando, Florida i oktober 2015. Konferansen var AAPS Annual Meeting and Exposition, som er verdens største farmasøytiske konferanse. AAPS står for American Association of Pharmaceutical Scientists. Konferansen varte i 5 dager og hver dag var fylt med "keynote lectures", workshops og en rekke forelesninger i mange forskjellige temaer relatert til farmasøytens arbeidsrolle i apotek, forskning og industri. Alle som forsker innen farmasi anbefales å reise på denne konferansen minst en gang. Det finnes garantert noe av interesse for hver og en, i alle de forskjellige fagområdene innen farmasien.

                                                       

Konferansedagene var ganske lange da de begynte allerede kl 7.30med såkalte "sunrise sessions", og fortsatte med forskjellige symposiums til langt ut på ettermiddagen. Noen av kveldene tilbød også felles program, men siden det var så mange deltakere så var det ikke noe felles for absolutt alle. Jeg valgte å gå på symposier hvor temaene var knyttet opp mot forskningen min. Det var mye å velge mellom, men det ble endel symposier på drug delivery, statistikk og forsøksplanlegging i farmasøytisk industri. Dessuten deltok jeg på en rekke forelesninger om studentrelaterte temaer som var ment for PhD-studenter og yngre forskere i starten på karrieren. Studenter ble forøvrig godt tatt vare på hos AAPS. Vi hadde en egen student lounge med gratis snacks og kaffe, der man kunne hvile og treffe andre i samme situasjon. Dessuten var mange av symposiene tilpasset de utfordringer som studenter møter på.                                          


Jeg presenterte også en poster på konferansen, noe jeg var litt nervøs for i forkant, siden det var en så stor konferanse med så mange deltakere. Man kunne virkelig se forskjellen i de store hallene hvor vi presenterte posterne sammenlignet med mindre konferanser man kanskje er vant til fra før. Her var vi flere hundre som presenterte samtidig og på hele konferansen var det flere tusen postere. Poster-sesjonene var inndelt i formiddags- og ettermiddags-pulje i tillegg til forskningstema. På denne måten var det lettere å navigere til hvilken sesjon man var interessert i. Den generelle følelsen var at folk var interessert i posteren min og hadde mange gode spørsmål, og det ble også diskusjoner. Det var veldig lett å få kontakt med andre innenfor samme fagområde, og vi traff flere kollegaer fra de andre nordiske universitetene. Det ble både hyggelig prat og felles kveldsaktiviteter. Alt i alt synes jeg det var en veldig givende konferanse å delta på. Jeg er veldig takknemlig for at NFS støttet meg via NFS Stipendfond slik at jeg fikk muligheten til å delta på AAPS-konferansen.

Hilsen Julia Frederika Alopaeus, UiO
<< Forrige        35 av 84        Neste >>