Stipendberetning fra Kristine Skoglund Ask
 

Stipendberetning fra Kristine Skoglund Ask

 
Publisert: 10.07.17
19th International Symposium on Advances in Extraction Technologies (ExTech)
The 19th International Symposium on Advances in Extraction Technologies (ExTech) er en årlig konferanse som i år ble arrangert i Santiago de Compostela i Spania, fra 27.-30. juni. Konferansen foregikk på Universitetet i Santiago de Compostela, i byen som er mest kjent som målet for flere pilegrimsveier gjennom Vest-Europa.                                   ExTech omhandler nye utviklinger innenfor prøveopparbeidelse for å fremme «high throughput» laboratorieanalyser, der integrering og miniatyrisering av hele den analytiske prosessen er viktig. Hovedfokuset for konferansen er grunnleggende utvikling og nye teknologier for ekstraksjon og prøveopparbeidelse innenfor ulike områder, som bioanalyse og miljøanalyser, farmasøytiske analyser, analyser av mat osv.

Mitt Ph.D.-prosjekt omhandler utviklingen av den nye mikroekstraksjonsteknikken parallel artificial liquid membrane extraction (PALME) som brukes til prøveopparbeidelse, så denne konferansen var midt i blinken. Det var mange interessante foredrag, og jeg fikk møte og bli kjent med andre som jobber innenfor samme fagområde.


                        


Jeg fikk også muligheten til å holde et foredrag på denne konferansen, der jeg presenterte resultatene fra et av de siste prosjektene jeg har jobbet med. Dette var andre gang jeg holdt foredrag på en internasjonal konferanse og jeg må innrømme at selv om jeg var nervøs denne gangen også, hjalp det mye å ha vært gjennom det en gang før. Det er vel derfor man sier at øvelse gjør mester, og det kommer godt med som forberedelse til disputas når den tiden kommer.

Jeg vil takke Norsk Farmasøytisk Selskap for reisestipendet som gjorde det mulig for meg å delta på ExTech 2017.


Vennlig hilsen
Kristine Skoglund Ask
<< Forrige        23 av 84        Neste >>