Stipendberetning fra Maren Lima og Arton Baftiu
 

Stipendberetning fra Maren Lima og Arton Baftiu

 
Publisert: 13.12.17
Maren Lima og Arton Baftiu ble i 2016/2017 tildelt kr 10 000 hver fra NFS Stipenfond for å delta på epilepsikonferanse i Barcelona


Den 32. Internasjonale epilepsikongressen ble holdt i Barcelona i september. Hvert andre år samles over 2000 nevrologer, leger, farmasøyter og sykepleiere for å oppdatere seg på den siste forskningen innen epilepsiverden og ikke minst presentere eget arbeid på området. Norge var som vanlig godt representert med flere deltakere fra Høyskolen i Oslo og Akershus og Spesialsykehuset for epilepsi. I tillegg til oss to, bestod reisefølget av vår veileder førsteamanuensis Cecilie Johannessen Landmark, seniorforsker Svein I. Johannessen og to masterstudenter fra farmasiutdanningen ved NTNU i Trondheim, Ida Fløgstad og Hanna Lande Linge.


                         Til sammen presenterte vi fire spennende postere på kongressen, hvor Arton sin poster fikk en utmerkelse og ble kåret til «Beste poster» i sin kategori.

Programmet var tettpakket med mange spennende foredrag, teaching sessions, debatter og et stort antall postere. Et tema som gikk igjen innen farmakologi var bruk av cannabonider i behandlingen av epilepsi. Her var det mange ulike erfaringer og vi kan konkludere med at vi fortsatt ikke vet nok til å kunne si noe helt bestemt i forhold til balansen mellom effekt og bivirkninger.

Et annet spennende tema, som vi selv også frontet meg egne forskningsdata, var fertile kvinner og bruk av valproat. Det var flere sesjoner og spennende debatter som omhandlet bruk av valproat og risikoen for teratogenisitet.

Mellom sesjonen rakk vi en rask tur innom La Rambla, vi fikk sett flere flotte hus i Gaudí arkitektur og spist fantastisk tapas!

Vi vil takke Norsk Farmasøytisk selskap for stipendene vi fikk tildelt som gjorde det mulig for oss å delta på en så stor og spennende internasjonal kongress hvor vi både fikk muligheten til å presentere vår egen forskning, men også ta med en pris hjem.

Med vennlig hilsen
Maren Lima og Arton Baftiu

<< Forrige        16 av 84        Neste >>