Stipendberetning fra Marthe Gaarder og Kristian Svendsen
 

Stipendberetning fra Marthe Gaarder og Kristian Svendsen

 
Publisert: 18.10.16

Vi ble tildelt 10000 kroner på julemøtet til Norsk Farmasøytisk Selskap i Januar 2015 og disse ble brukt til å presentere et apotekprosjekt ved en konferanse som ble avholdt 3-5 Juni 2015 i Tartu, Estland. Konferansen var Nordic Social Pharmacy and Health Services Research Conference der omkring 200 forskere, studenter og klinisk farmasøyter fra de nordiske og baltiske landene var samlet til foredrag, diskusjoner, postere og undervisning i tre dager.

Hovedfokuset for konferansen var pasient ”care” og farmasøytenes rolle i å bidra til bedre effektivitet i prosessen. Konferansen inneholdt både fellesforelesninger, korte presentasjoner av forskning, workshops og poster presentasjoner.Marthe og Kristian i fussballturnering i Tartu
Vi vant ingen kamper men det var en morsom kveld sammen med Elin Bergene og Sylvia Granlund fra TrondheimI 2014 gjorde studiegruppa vår under ledelse av Kristian Svendsen en studie i primærapotek rundt andelen resepter som innehold en klar indikasjon. Studiegruppa besto av omtrent 10 farmasøyter fra rundt omkring i Norge. Vi ønsket å presentere denne studien i Tartu og NFS gjorde dette mulig. Posteren ble lagd og presentert av Kristian og Marthe Gaarder, og onsdag 3 juni dro et spent reisefølge østover for å oppleve og se Tartu samt konferansen. Ingen av oss hadde tidligere vært i Estland og det viste seg og være et nydelig land og utforske/besøke.Første dag på konferanse, vi var tidlig ute i salen.


Første dag var det velkomst/mingling ved universitetet i Tartu’s historiske museum. Selve konferansen startet torsdag morgen med fellessesjoner på morgenen og parallellsesjoner på ettermiddagen. Flere kollegaer fra Norge hadde tatt turen nedover, og vi prioriterte og få med oss deres foredrag underveis. På ettermiddagen ble det holdt workshops, der vi valgte og delta på ”Writing good scientific papers” –dette var veldig nyttig.

Torsdag kveld var det middag hos studentforeninga Sakala og vi ble møtt med tradisjonell sang og en farmasøytisk drink fra mennene i studentforeninga. Det tradisjonelle bygget, brygget og mennene var en flott opplevelse, og vi håper kanskje noen mannlige norske farmasøyter kan bli inspirert og starter mannskor de også?

Fredagen fortsatte med flere felles forelesninger samt parallell sesjoner før utdeling av sesjon- og poster-pris ble gjort før avslutninga fredag ettermiddag. Det ble ingen posterpris på oss, men en poster fra UiT vant og flere av våre Norske kollegaer fikk gode tilbakemeldinger og vant i sine sesjoner

Vi ønsker og takke NFS for at vi fikk støtte til å reise på denne konferansen, og vi håper at andre også blir inspirert til å søke om støtte og reise.
<< Forrige        42 av 84        Neste >>