Stipendberetning fra Tatjana Bosnjak
 

Stipendberetning fra Tatjana Bosnjak

 
Publisert: 28.11.17
International Proteolysis Society conference, 27th October - 02nd November 2017


Den 10. generalforsamling av Inteornational Proteolysis Society ble avholdt i den fantastiske nasjonalparken Banff i Canada. De ledende ekspertene i proteolytiske enzymer samles annen hvert år for kunnskapsdeling, kursing og nettverksbygging. Tidligere har konferansen funnet sted i Amerika, Europa, Afrika og Asia.


                                        Før kongressen tilbød arrangørene en to-dagers workshops for unge forskere i Calgary. Her fikk vi tilbud om å velge et av to kurs. Kursene var “Hands-on Practical Enzyme Kinetics”, eller “A Beginner’s Guide to Imaging Peptidases in Cells and Tissues and TAILS Proteomic Substrate Discovery: Data Analysis”. Siden min forskningsgruppe jobber med enzymkinetikk, valgte jeg fordypning i dette temaet. Dette var en veldig gøy og motiverende seanse der jeg fikk utvekslet mye fag med andre unge forskere. Blant annet fikk vi gode tilbakemeldinger til både nye og allerede gjennomførte prosjekter.

Etter den gode starten i Calgary pakket vi koffertene våre og la ut på en 2-timers kjøretur til Banff. Her fulgte Konferanse-kick-off og et foredrag med påfølgende middag for 2-300 personer. I løpet av de neste 5 dagene hørte vi mange gode forelesninger som dekker alt fra enzymstrukturer, deres inhibitorer, nyoppdagede roller i metabolske veier til enzymets involvering i patogenesen.


Det ble arrangert to postersesjoner, og jeg fikk sjansen til å presentere posteren min på den første. Jeg fikk stort utbytte av å forklare, samt dele, begrunnelsen bak arbeidet mitt til andre. Jeg er ikke sikker på hvor mange jeg snakket med, men jeg vet at jeg snakket hele kvelden og fikk mange verdifulle tips og spørsmål. Min gruppe hadde totalt 3 poster. Neste kveld var det en Halloween-postersesjon hvor 90% av deltakerne hadde på seg kostymer. Det var en virkelig unik opplevelse å snakke med en forsker kledd i et tjukt dame- kostyme samtidig som en skulle forsøke å ha en profesjonell dialog.


                                        

Jeg var heldig og ble i forkant valgt ut til å holde et 20 min foredrag under konferansen. Dette gav meg muligheten til å presentere arbeidet mitt for alle i salen. Det var første gang jeg snakket foran et så stort publikum, så det var ikke fritt for at jeg hadde sommerfugler i magen. Det faktum at publikum var eksperter fra feltet, gjorde det ikke bedre. Gjennom Q&A runden fikk jeg mange krevende spørsmål rundt mine forskningsresultater. Det er utrolig å kunne høre kommentarene og synspunktene fra folk med forskjellig bakgrunn og mye erfaring. Jeg trivdes veldig godt med å dele av mine erfaringer og å lære av andre. Alt i alt var det en veldig konstruktiv opplevelse både for meg som ung forsker og som person.


                                         

Konferansen avsluttet med en stor gallamiddag hvor vi danset til sent på natten. Jeg vil takke Norsk Farmasøytisk Selskap for muligheten jeg fikk til å reise til Canada. Jeg ble inspirert av nye ideer, mennesker og faglige utfordringer. Dette er opplevelser jeg vil ta med meg videre inn i mitt arbeid.

Tusen takk for støtten!

<< Forrige        19 av 84        Neste >>