Mentorprogrammet 2017/2018
 

Mentorprogrammet 2017/2018

 
KICK OFF
Endelig var dagen her – dagen alle nye og tidligere deltakere i Mentorprogrammet til NFS hadde ventet på. Det var kick off for ordningen 2017-2018! En ny spennende fase kunne endelig begynne!


               


24. august startet mentorprogrammet 2017-2018 offisielt med „kick off“. Arrangementet ble holdt i Apotekernes Hus på Majorstuen i Oslo. Ved hjelp av søknader og CV´er fra både adepter og mentorer hadde en komite i NFS lagt ned et grundig arbeid for å finne par som trolig ville passe godt sammen, og som skal være hverandres „læremestere“ gjennom hele perioden. Det var en spent gjeng som ankom lokalet. Tilsammen var det i år 12 par som har blitt matchet:

ADEPT
ARBEIDSSTED MENTOR
 ARBEIDSSTED
Birgitte Holmstad
Sykehusapoteket i Bodø
Eva Kvål Sykehusapotekene Midt-Norge
Boel Nyström Macchion
Apotek 1 Fornebu
Elisabeth Bryn Legemiddelverket
Elin Johannessen
IFE, kontroll og distribusjon
Per Olav Kormeset Folkehelseinstituttet 
Elisabeth Størset
Ph.D student, UiO
Tove karlsrud Novartis AS
Elise Skogheim Legemiddelverket Lene Bergsvand AbbVie AS
Ida Schwensen
Legemiddelverket
Bente Hayes Sykehusinnkjøp div. legemidler
Line Buan
Ullevål sykehusapotek Unni Hjelmaas
Konsulent biotech/pharma
Maren Hoff Boots Norge AS Kjell-Erik Nordby Vistin Pharma
Martha Louise Cuevas-Østrem Sykehusapoteket Lørenskog Malin Davidsson Sykehusapotekene Oslo
Rita Aslesen Hvalby Legemiddelverket Grete Hogstad Photocure ASA
Vigdis Staven Apotek 1 Gruppen Nina Refsum Direktoratet for e-helse, pensjonist fra 1.7.17
Xuan Nguyen Sandviken apotek, Bergen         
Odd Arne Bratbergsengen Novartis Norge AS
Kvelden startet med at daglig leder, Hege Helm, ønsket velkommen og holdt en kort innledning. Deretter fikk alle forsyne seg godt med god mat og drikke, før Hege gjennomgikk startpakken som alle fikk med seg. Mappen inneholder en slags veiviser og diverse hjelpemidler for å komme igang.

Det var litt spent stemning i lokalet til å begynne med, men det ble vanskeligere og vanskeligere å få oppmerksomheten ettersom kvelden skred frem :-).Knut Roppestad fra Horten (tidligere skolekamerat av Hege) holdt et veldig flott og spesielt foredrag som han hadde kalt "Hvorfor er du her? - et motiverende foredrag om mening og motivasjon". Tittelen løy ikke, for dette var i høyeste grad både motiverende! En av mentorene kom bort til Knut etterpå og sa at det var det beste foredraget han hadde hørt på lang tid! Knut har en bred faglig bakgrunn, og har jobbet som organisasjonsrådgiver og konsulent i 17 år. Han jobber i hovedsak med lederstøtte i ulike former, med konflikthåndtering og med foredrag i ulike sammenhenger. I tillegg er han musiker og er aktiv både med innspillinger og konserter. Du finner ham på spotify! Det var nettopp dette at han koblet sammen foredraget sitt med vokal og gitar, flere egenkomponerte stykker, som gjorde kvelden veldig spesiell. Dette var ikke et vanlig foredrag, men en opplevelse!

"En mentorordning er å utforske refleksjonsrommet"
                                                        Knut Roppestad

"Vi må slutt å si at vi har følelser og at vi har relasjoner - vi er følelser og vi er relasjoner!"
                                                                                                               Arne Næss, filosof


Hvis du vil høre han synge, kan du klikke her (klipp fra Youtube)Kristi Henjum
, adept i mentroprogrammet som ble avsluttet i juni i år holdt deretter et kort innlegg om sine opplevelser i året som har gått og hadde noen tips med på veien til de nye adeptene. Hun hadde med seg sedler med noen nøkkelord som hun mente var viktig for å få til en god relasjon:
KAPTEIN - du er kapteinen i forholdet, du som adept må styre skuta
ÆRLIG - vær ærlig i alt du foretar deg, det er nå du har sjansen til virkelig å bli kjent med deg selv
ÅPEN - vær åpen for alle ideer og forslag, det er da tankene dine kommer inn på nye spor
LEKSA - vær godt forberedt til hvert møte slik at du får maskimalt ut av detTusen takk til Kristi for dette ærlige og flotte innlegget - det var viktige budskap hun hadde med seg!


Etter foredraget var det tid for å bli kjent med hverandre. Adept og mentorparene ble ropt opp par for par, komme frem og kort presentere seg, si hva som er motivasjonen for å delta i programmet og hva de kan tilby den andre parten i relasjonen. Deretter kunne parene sette seg sammen, gå igjennom startmappen og planlegge det første møte.

        


Sedler og konvolutter ble delt ut og adeptene ble oppfordret til å skrive ned hva de forventer å få ut av dette året. Konvolutt ble forseglet, levert til Hege for oppbevaring, og skal først åpnes på avslutningen i juni til neste år.

Slik som stemningen var på slutten av kvelden er det ikke tvil om at dette blir et fantastisk mentorår!


Se alle bildene fra kvelden her