Oslo
 

Oslo

 

Neste treff:

DATO                                 Programansvarlige
12. juni, kl 17.45-21.00      Torkild Nygård Gravermoen og Cathrine Rolfsen
 
Sted: Statens legemiddelverk, Grensesvingen 25, 0663 Oslo (Ta t-banen til Helsfyr, utgang Fyrstikktorget).

Steinar Madsen vil snakke om legemiddelmangel, mens Ulrike Jüse vil snakke om Risikominimeringstiltak. Spennende og aktuelle tema!

Se facebook-eventet her

Meld deg på enten til post@nfs.no eller via FB-eventet - dette kommer til å bli en flott kveld!

 


For å delta i dette nettverket må du være farmasøyt og medlem i NFS. Du kan delta de første 10 årene etter endt utdannelse, eller hvis du føler at du passer inn under definisjonen "Ung farmasøyt". Du er velkommen uansettt arbeidsplass.

​    


Synes du dette høres interessant ut og ønsker å melde deg på? Ta kontakt med Hege på post@nfs.no!


Temaer som har blitt behandlet til nå:

-  "Fint å være farmasøyt", Håvard Selby Ebbestad, adm.dir. Fürst Medisinsk Laboratorium
-  Pecha Kucha foredrag
-  Borka Consulting - Hvordan de opererer. Karriere og markedsføring av deg selv.
-  "Farmasøyten overkvalifisert for salg - fleip eller fakta?", Unni Hjelmaas, CEO Lytix BioPharma
-  Speed-dating
-  Networking
-  Farmasøyten i media
-  Ledelse
-  Paneldebatt om norskkunnskaper hos farmasøyter i apotek
-  Impro-teater; Ut av komfortsonen!
-  "Placebodefekten - Hvorfor alternativ behandling virker som den virker" Gunnar Tjomlid    
   (blogger)
-  Tema: Ulike personlighetstyper
-  Workshop i akademisk skriving ved Tulpesh Patel, HiOA
Våren 2013 startet Norges Farmaceutiske Forening og Norsk Farmasøytisk Selskap opp med en serie workshop´er med "Unge Farmasøyter". Prosjektet ble støttet av Apotekforeningen. 10 unge farmasøyter, utdannet fra ulike utdanningsinstitusjoner i inn- og utland og med erfaringer fra ulike posisjoner i primærapotek, private som kjedestyrte, ble håndplukket av Anne Gerd Granås (HiOA), Guri Wilhelmsen (NFF), Hilde Ariansen (Apotek 1 og NFS) og Hege Helm (daglig leder i NFS).

Bakgrunnen for opprettelsen av prosjektgruppen var å engasjere unge farmasøyter og la dem komme til ordet med sine meninger om apotekbransjen i Norge, og dens fremtid.

De første resultatene av disse samlingene ble representert av Linn Løkken Jacobsen på Satellittsymposiet under Farmasidagene 2013, og det er også skrevet en artikkel om dette arbeidet (NFT 2/14). De unge farmasøytene ønsker seg blant annet

- et apotekvesen som er integrert og anerkjent i primærhelsetjenesten, og som har et utvidet tjenestetilbud relatert til legemiddelbehandling og folkehelse

- en fremtidsrettet farmasiutdanning og et etablert etterutdanningssystem som gjør dem i stand til å møte de nye utfordinger som kommer

- et profesjonsfellesskap som står sterkere enn noen gang, ved engasjement rundt nøytrale møteplasser.

I etterkant er det vokst frem et sterkt ønske fra de unge farmasøytene om å ha en møteplass hvor ting kan tas opp og diskuteres - uavhengig av arbeidsplass og bransje. Norsk Farmasøytisk Selskap har tatt dette til etterretning og opprettet en nettverksgruppe for "Unge farmasøyter". Dette er veldig spennende og absolutt "i tiden" – Den internasjonale farmasiorganisasjonen FIP har noe lignende med sin gruppe "young pharmacists".


Første nettverksmøte fant sted 28. februar i Apotekforeningens lokaler på Majorstuen i Oslo, se referatet til venstre.

Arbeidsgruppens funksjon:
o Planlegge og invitere til nettverkstreff både via mail (i samarbeid med Hege)
   og på Facebook-gruppen
o Lede nettverkstreffet
o (Sette dato og arbeidsgruppe for neste treff)


Tidligere treff:

Treffet 17. januar 2018          
Programkomiteen: Karoline Løvsletten Smith, Marianne Klausen og Xuan Nguyen
Tema: Besøk hos IFE


Onsdag 17.jan var vi så heldige å bli invitert til IFE på Kjeller og omvisning på isotoplaboratoriet. Gilyana og Elin holdt en presentasjon for oss om deres hverdag og arbeid med radiofarmaka. Vi fikk høre om egenskapene til radioaktive legemidler og deres korte holdbarhet som gjør blant annet logistikken ekstra utfordrende. Samt bayers produksjon av Xofigo som foregår nettopp her. Til sist fikk vi en omvisning inne på isoptoplaboratoriet med egnede klær og dosimeter. Dette var veldig interessant og lærerikt. Tusen takk til Gilyana og Elin som tok i mot oss!Treffet 10. oktober 2017
Programkomiteen: Hanne Sandberg og Anders Rasmushaugen
Tema: Besøk hos Curida i deres lokaler i Oslo

Leif Rune Skymoen og Christian Hellesylt Breivik holdt flotte presentasjoner, både med innsikt i hva Oslo Cancer Cluster er og hva Curida er og hvordan det ble til. Det var ca 15 stykker som deltok denne kvelden.
Treffet 21. juni 2017        
Programkomiteen:
Camilla Wibetoe, Helene Dugstad
Tema: Hemmelige legemiddelpriser – bra for hvem?

Det var godt oppmøte denne kvelden i juni, hele 20 unge farmasøyter, så det var tydelig at temaet fenget. Det ble mange gode diskusjoner og folk var aktive og stilte spørsmål. Programkomiteen retter en stor takk til Apotekforeningen for lånet av lokaler i Selmdaslveien 1.

   Treffet 24. april 2017
Programkomiteen: Inge Johansen, Reidun R. Selmer og Marianne Arnemo
Tema: Farmasøyter mot antibiotikaresistens


Treffet 13. februar 2017

Mandag 13. februar 2017 var ca. 15 unge lovende farmasøyter samlet i Apotekforeningen sine lokaler på Majorstuen for å høre Tina Lien Vestland dele hennes farmasivei med oss. Vi hadde også satt av tid til å bli kjent med nye ansikt og diskutere funksjonen og aktiviteten i nettverket. 

                       


Innlegg fra Tina
Tina Lien Vestland er nå daglig leder i Omegatri AS der hun fra å være masterstudent har klatret i gradene samtidig som hun har tatt en nærings-PhD. Vi var imponert og videre imponert ble vi av å høre at hun kombinert denne karrieren med å være trebarnsmor! Tina fortalte oss om hennes hverdag- og om hennes tips og triks for å takle utfordringer på veien. Vi fikk også høre om de ulike «hattene» hun må ta på seg i et lite firma og hun gav oss også innblikk i hva det vil si å produsere på oppdrag for ulike firma innen næringsmiddel- og ikke farmasøytisk industri. Vi er utdannet farmasøyter men vi kan også jobbe innen andre bransjer! Takk til Tina for et inspirerende foredrag, og til de resterende unge farmasøytene for en fin diskusjon!

Diskusjon i etterkant av Tinas innlegg
Etter Tinas innlegg diskuterte vi hvordan nettverket fungerer i dag og hvordan vi ønsker at det skal fortsette:

Oppslutning rundt nettverksmøtene
Oppmøtet på nettverkstreffene har vært avtagende med gjennomsnittlig 10-12 deltakere på de siste treffene. Lavt oppmøte gjør det vanskelig å planlegge nettverkstreffene, spesielt hvis en ønsker å invitere eksterne foredragsholdere. Med lavt oppmøte blir det også høyt press på de oppmøtte for å arrangere de neste møtene. For å sikre at nettverket ikke «dør ut» oppfordres alle medlemmene til å rekruttere inn nye unge farmasøyter.

Invitasjon av farmasistudenter
De siste par årene er få nyutdannede farmasøyter blitt medlemmer av nettverket. Mange nyutdannede farmasøytene har ikke hørt om nettverket eller vet ikke hvordan de kan bli med. Vi ble derfor enige om at siste års-studenter fra universitetet og høyskolen bør inviteres med på ett av treffene på vårsemesteret. På denne måten kan nettverket bli mer synlig for unge farmasøyter og dette kan også sikre påfyll av nye medlemmer.

Form på nettverkstreffene
Det ble kort diskutert hvilken form vi ønsker å ha på nettverkstreffene. Nettverkstreffene bør fortsette slik som nå der hvert møte har et faglig innhold i tillegg til «sosial mingling». Et faglig innhold sørger for at det er attraktivt å delta på disse treffene. Ut over dette er det opp til arrangørene hvilke type faglig innhold hvert møte skal ha.
Nettverkstreffene skal som før arrangeres av en komité på 2-3 stykker som fastsettes fra møte til møte. Det oppfordres også til at medlemmer som ikke har vært med på å arrangere nettverkstreff prøver å bli med i en arrangementskomité. Det ble også foreslått å avholde et idémyldringsmøte for å komme opp med forslag til temaer som kan være interessant for nettverkstreffene. Idémyldringsmøtet kan resultere i en temaliste som kan fungere som inspirasjon for arrangementskomitéen, slik at terskelen senkes for å arrangere møter.
  
Takk til alle oppmøtte! Vi gleder oss til neste møte 24.april.
-Cecilie og Kristi-
KomitéLes om treffet 24. november HER


Kort referat fra møtet 21. april 2016:
11 deltagere møtte opp på samlingen for de unge farmasøytene i NFS. Tema for kvelden var quiz ala The weakest link.

Etter en litt nervøs start, ble det noen morsomme og spennende runder mellom deltagerne. For hver runde ble 2 personer eliminert, de eliminerte ble stemt frem av deltagerne selv og det skulle gis en forklaring for stemmen. Årsakene for hvorfor en valgte å stemme på en annen var alt fra at man hadde på seg kjole til at «fordi at du stemte på meg». Så sto det to deltagere i finalen, og finalen ble veldig jevn og spennende. Det var også veldig spennende å se om deltagerne iløpet av alle rundene hadde samlet noe premie eller ikke. Men til slutt gikk Maren Rambøl Ruud seirende ut av de unge farmasøytenes versjon av The weakest link: og premien hennes…jo, den var en tom skål (man samlet en twist bit for hver riktige svar, men det ble trukket en bit for hver feile svar/pass).   

  


​Videre for å sikre at deltagerne faktisk fikk noe godbiter, ble det delt opp i to lag, og man kjørte quizen på den mer vante måten.

Kvelden ble avsluttet med mer avslappet snakk mellom deltagerne, og et nytt programkomite ble dannet.
Fra impro-kvelden :-)
DSC02040.JPG
DSC02040.JPG
DSC02041.JPG
DSC02042.JPG
DSC02043.JPG
DSC02045.JPG