Webinar 3: Farmasi – Nytt og Nyttig; Piller, penger og politikk – hvordan prioriterer vi hvilke legemidler som skal finansieres av fellesskapet? - NFS

Webinar 3: Farmasi – Nytt og Nyttig; Piller, penger og politikk – hvordan prioriterer vi hvilke legemidler som skal finansieres av fellesskapet?

 
25. april
Digitalt fagmøte via Zoom

 

Webinar-serie, vår 2024:
Norsk Farmasøytisk Selskap (NFS) fortsetter sin populære webinar-serie, og denne gangen skal vi høre om hvordan de jobber med metodevurdering i DMP!

 

 

 

 

 

Piller, penger og politikk – hvordan prioriterer vi hvilke legemidler som skal finansieres av fellesskapet?

 

Mange pasienter har behov for helsehjelp, men ressursene i helsevesenet er begrenset. Derfor er det viktig at prioriteringene mellom behovene blir rettferdig og at det blir likebehandling mellom ulike pasientgrupper. En metodevurdering bidrar til dette. En metodevurdering er en utredning som kartlegger om nytten ved en ny behandling står i rimelig forhold til den ressursinvesteringen som kreves for å ta den nye behandlingen i bruk. Vurderingen belyser også alvorligheten av tilstanden det nye tiltaket er rettet mot. Rita kommer til å belyse hvordan de praktisk jobber med dette.

 

 

Tid:  torsdag 25. april kl 08.-09

 

 

AGENDA

Velkommen og innledning
v/ André Luong, styremedelm i NFS, DMP

Innlegg
v/ Rita Hvalbye, Enhetsleder, enhet for metodevurdering og blåreseptrefusjon, Direktoratet for Medisinske Produkter, DMP

Spørsmål

 

 

Tidligere år har deltagelsen på webinarene vært gratis for NFS sine medlemmer, og alle andre har kunnet delta, men det har da kostet kr 200.

I år er NFS 100 år, og vi ønsker å feire dette på mange måter, blant annet ved at webinarene skal være åpne og gratis for alle som ønsker å delta! Velkommen!!!

1-2 dager i forkant av møtet vil alle som er påmeldt få tilsendt en lenke til deltakelsen via zoom. Det er en styreavgjørelse på at det ikke gjøres opptak av disse fagmøtene – det er her og nå som gjelder!
Hvis du ønsker å bli medlem i NFS kan du klikke her. Det koster kr 500 i året, kr 250 for studenter/pensjonister, og medlemskapet varer ut 2024.

 

 

Rita Hvalbye har jobbet med metodevurdering og refusjon i ti år, og mener selv at hun har verdens beste jobb. Sammen med dyktige medarbeidere i DMP er det hennes ansvar å vurdere om nye legemidler og bruksområder skal godkjennes for blå resept, og å opprettholde en rettferdig og hensiktsmessig bruk av folketrygdens legemiddelbudsjett innen kriterier fastsatt av Stortinget.

 

 

Meld deg på her:

Kurs form
Påmelding:
reCAPTCHA
Sending
scrolltop