Norsk Farmasøytisk Selskap har den glede å tilby følgende i 2023 (kronologisk):
NFS Nyårsmøte 2023, 10. januar
Kurs i IT-validering: 6.-7. mai Med dette kurset vil du være i stand til å håndtere valideringen av IT-systemer. Tilvirkere og grossistvirksomhet for legemidler er underlagt krav om GMP (Good Manufacturing Practice) og GDP (Good Distribution Practice). Det er krav om at det skal gjøres IT validering både i GMP og GDP. Kunnskapen fra kurset kan brukes både i rollen som den som skal gjennomføre valideringen, som en av de involverte eller den som skal planlegge eller godkjenne valideringen. Etter kurset kjenner du til kravene og strategiene for IT-validering.
GDP II-kurs, videregående for FFA og sentralt plasserte medarbeidere: 13.-14. mars
Dette er et kurs som følger på basis-kurset og tar for seg enkelte GDP temaer mer inngående. Kurset er beregnet for FFAer, kvalitetsledere, logistikksjefer og personer som jobber daglig med GDP-relaterte oppgaver. Viderekommendekurset er for personer som skal evaluere kunder, leverandører, transportører, planlegge og gjennomføre ledelsens gjennomgang og monitorere kvalitetssystemets effektivitet med mere. Deltagerne må i større grad selv delta og løse oppgaver (workshops).
GDP I-kurs, implementering og fortolkninger: 15.-16. mars (basiskurs)
Kursets mål: Deltagerne skal bli i stand til å implementere og etterleve EU-GDP reglene i forbindelse med mottagelse, oppbevaring, levering og transport av legemidler.
Årsmøte med generalforsamling 18. april
Webinarer/frokostmøter med hovedtemaet “Farmasi – Nytt&Nyttig”. Her settes det fokus på aktuelle temaer innen farmasien. NFS tilbyr 6-8 webinarer i året, fordelt på vår- og høst-semesteret.
Root cause/CAPA-kurs: 31. mai-1. juni Korrigerende og forebyggende tiltak (CAPA, Corrective and Preventive Action) er en prosess fra kvalitetsstyringssystemet (QMS). Dette er en del av GMP-kompatibelt arbeid (Good Manufacturing Practice). Avvik og feil undersøkes systematisk før korrigerende og forebyggende tiltak settes igangsettes. Root cause analyse (RCA) er en metode for problemløsning som brukes til å identifisere årsakene til feil eller problemer. Når du har fokus på at forstå problemet, kan du gå i dybden og finne root cause. Du vil få forståelse for formålet og få prøve ut flere verktøy til en systematisk root cause analyse.
GDP III, oppdatering for FFA/QA/QP (GDP III): 5. september
GDP-oppdateringskurset er for dem som har tatt GDP-basis kurs, og helst også viderekommende kurs, og som kun trenger årlig påfyll. Passer for alle som jobber med GDP. Dette kurset vil endre seg fra år til år.
Miljøkurs for farmasøyter: 23. oktober
Miljø og bærekraft – farmasøytens fotavtrykk, er vi bevisste på våre spor?
– viktige ord det snakkes mye om! Men hva gjøres innenfor vår egen bransje, og hva kan du som farmasøyt bidra med?
Farmasidagene: 9-10. november, Meet Ullevaal Temaene blir «Farmasøyten i morgendagens helsevesen» og «Apotekene når og i fremtiden»
Kurs i IT-validering: 27.-28. november
Med dette kurset vil du være i stand til å håndtere valideringen av IT-systemer. Tilvirkere og grossistvirksomhet for legemidler er underlagt krav om GMP (Good Manufacturing Practice) og GDP (Good Distribution Practice). Det er krav om at det skal gjøres IT validering både i GMP og GDP. Kunnskapen fra kurset kan brukes både i rollen som den som skal gjennomføre valideringen, som en av de involverte eller den som skal planlegge eller godkjenne valideringen. Etter kurset kjenner du til kravene og strategiene for IT-validering.