Stipendberetning Ana Ćuk - NFS
 
 
ana-cuk_stipend2021_portrett
Forfatter: nfs.no Publisert: 02.10.2023

Stipendberetning Ana Ćuk

 

 

I mars 2023 fikk jeg gleden av å delta på «4th European Conference on Pharmaceutics», som fant sted i nydelige Marseille i Sør-Frankrike.

 

 

 

 

 

 

Konferansen samlet forskere fra hele verden som jobber med legemiddel- og medisinsk utstyr – utvikling, oppskalering and produksjon innenfor både industri, akademia og forskriftsmyndigheter. De 2 konferansedagene var fylt med spennende foredrag og postersesjoner, der deltakerne kunne benytte seg av anledningen til å presentere det de driver med, bygge nettverk og bli inspirert av hverandre.

 

 

 

 

 

 

Jeg presenterte posteren min med resultater av en studie der jeg hadde undersøkt egnethet av ion-kryssbundet alginat gel til potensiell utvikling av en in situ-gel dannende formulering. Postersesjonen tilbydde en fantastisk anledning til å diskutere faget og dele erfaringer med andre, som etter hvert resulterte i inspirasjon og noen interessante innspill som jeg benyttet meg av senere i forskningen min.

 

 

 

 

 

Det som gjorde denne spennende og lærerike konferansen enda mer ypperlig var dens plassering i Provence, området ved den franske middelhavskysten med enestående vakker natur som en gang inspirerte malerkunstens mesterverk av Cézanne, Van Gogh og Chagall. Marseille er den største byen i det området. Det var en kjempefin opplevelse å avslutte de intense fagfokuserte dagene ved å nytte 360° utsikt over hele Marseille fra Notre-Dame de la Garde, eller utforske Vieux-Port de Marseille, den gamle havnen kjent for sine sjarmerende smale gater med gode kafeer og sjømatrestauranter.

 

 

 

 

 

Til slutt reiste jeg hjem med mange gode minner, nye vennskap og ikke minst inspirasjon til videre arbeid. Jeg vil gjerne bruke denne anledningen til å takke Norsk Farmasøytisk Selskap for støtte som gjorde det mulig.
Tusen takk!

 

Vennlig hilsen,
Ana Ćuk

 
scrolltop