Stipendberetning fra Ngoc Nguyen Lunde - NFS
 
 
nfs_aktuelt_sb_ngoc_lunde_iii
Forfatter: nfs.no Publisert: 19.08.2018

Stipendberetning fra Ngoc Nguyen Lunde

I begynnelsen av juni fikk jeg gleden av å delta på «Gordon Research Conference- Proteolytic Enzymes and Their Inhibitors» i vakre Toscana, Italia.

 

Konferansen startet med et 2-dagers seminar (GRS) for unge forskere. Dette er et arena for den neste generasjonen av forskere for å presentere forskningen sin til andre PhD-studenter/postdoc. Her fikk jeg en mulighet til å presentere forskningen min i form av et foredrag med tittelen “Platelet-derived legumain, a cysteine protease involved in atherosclerosis” med fokus på plateaktivering og utskillelse av proteinet forskningsgruppen min jobber med (legumain) i aterosklerose/åreforkalkning. Siden dette var min første muntlige presentasjon i en internasjonal konferanse, var jeg ganske nervøs før presentasjonen, men nervøsiteten forsvant kort tid etter jeg begynte å snakke. Siden vi har rundt 30 deltakere, gikk diskusjon og samtaler lett. Dette seminaret ble rundet av med en paneldiskusjon mellom oss og tre unge forskere som har akkurat etablert sine egne forskningsgrupper. Dette var veldig inspirerende å høre på!

Etter seminaret begynte selve konferansen. Vi var rundt 140 deltakere, en fin blanding av unge og anerkjente forskere fra mange land. Dagene bestod av to sesjoner, en morgen og en kveldssesjon, med en 3 timers pause og postersesjon mellom. I løpet av 5 dager fikk vi høre mange gode foredrag, alt fra enzym struktur, proteolytiske enzymers rolle i sykdommer og hvordan man skal designe legemidler som skal angripe farmakologiske mål. Jeg lærte mye og ble inspirert til nye eksperimenter i mitt eget forskningsprosjekt.

Det var totalt 4 postersesjoner. Nytt i år var “poster preview”, der ti deltakere fikk mulighet til å få oppmerksomhet rundt forskningen sin i løpet av 30 minutter før hver lunsjpause. Jeg var en av dem, og det var litt stressende å få frem arbeidet i løpet av tre minutter. I gjengjeld var det mange som kom til posteren min under alle postersesjonene, og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger rundt arbeidet mitt.

Jeg vil gjerne benytte muligheten til å takke Norsk Farmasøytisk Selskap for en veldig fin og lærerik opplevelse som vil være nyttig videre i mitt forskningsprosjekt.

 

Tusen takk for støtten!
Hilsen Ngoc Nguyen Lunde

 
scrolltop