Stipendberetning fra Ngoc Nguyen Lunde
 

Stipendberetning fra Ngoc Nguyen Lunde

 
Publisert: 06.12.17
Stipendberetning fra
10th General Meeting of the International Proteolysis Society (IPS),
28.oktober - 2.november 2017Den 10. internasjonale proteolyse kongressen ble i år i den koselige landsbyen Banff ved Rocky Mountains i Canada. IPS er den største arenaen der verdens fremste forskere innen proteolyse samles annet hvert år for å dele erfaringer og diskutere det siste innen fagfeltet.


  
Kongressen startet med et to-dagers «workshop» for unge forskere. Deltakerne kunne velge mellom flere interessante workshops innen sentrale proteolytiske temaer. Jeg valgte «Practical Kinetics» da forskningsgruppen bruker enzymkinetikk som analyseverktøy. Her fikk vi være på lab og utførte eksperimenter under veiledning fra anerkjente forskere innen feltet.

På søndag startet selve kongressen og det var ca. 230 påmeldte deltakere. I løpet av fem dager, fikk vi høre mange interessante foredrag. Mitt PhD-prosjekt omhandler regulering av legumain og samspill med andre mediatorer i aterosklerose, så flere av foredragene var ekstra lærerike. På ettermiddagene ble det avholdt postersesjoner, inkludert en «Halloween Poster Session» der skumle resultater var tillat. Det var flere som viste interesse for min poster og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på arbeidet mitt.

Kongressen var faglig spennende og inspirerende. Jeg vil takke Norsk Farmasøytisk Selskap for den gylne muligheten å dra på kongressen og støtte til mitt prosjekt.

Med vennlig hilsen
Ngoc Nguyen Lunde
Stipendiat ved Farmasøytisk institutt, UiO
<< Forrige        18 av 84        Neste >>