Reisebrev fra Marthe Simonsen - NFS
 
 
aktuelt_reisebrev_marthe-simonsen_2018
Forfatter: nfs.no Publisert: 12.10.2018

Reisebrev fra Marthe Simonsen

University of Copenhagen, Faculty of Science, Pharmaschool, School of Pharmaceutical Sciences

Mitt navn er Marthe Simonsen (22) og jeg kommer fra Larvik I Vestfold. Etter mine bachelorstudier i farmasi ved OsloMet – StorbyUniversitetet valgte jeg å studere toårig master i farmasi ved Universitetet I København. Her får dere en liten oppdatering på min studiehverdag i Kongens By.

Hvorfor København?

Grunnen til at jeg valgte å studere toårig master I København er fordi jeg var nysgjerrig på utlandsstudier og fordi Danmark er langt fremme når det gjelder farmasi og farmasøytisk industri. Jeg har alltid hatt et ønske om å bo noen år I utlandet, men samtidig ikke altfor langt vekk fra røttene mine. København er en fantastisk fin by, og kulturen minner mye om den hjemme I Norge.

Det var på mange måter litt grenseoverskridende å skulle søke seg til København uten å kjenne noen norske som hadde gjort det samme tidligere. Det ble mange mails frem og tilbake for å blant annet forsikre meg om at jeg fikk norsk lisens etter endt utdanning. Det ble litt ekstra ”papirarbeid”, men jeg har aldri angret et sekund på valget, tvert i mot.

Mitt opphold

Nå har det allerede gått et år siden jeg flyttet til København og startet på masterstudiene. Året som har gått har vært veldig, veldig fint. Jeg har lært meg dansk, fått danske venner/venninner og fått være et halvt år på dansk sykehusapotek – Region Sjælland Sygehusapoteket i Roskilde. Jeg var veldig nysgjerrig på klinisk farmasi, og føler jeg har fått en bredere forståelse for hva kliniske farmasøyter gjør.

Jeg opplevde en stor faglig og personlig utvikling og utelukker ikke at dette er noe jeg vil drive med i fremtiden. Men først og fremst går jeg i gang med masteroppgaven min nå til september. Veilederen min er professor ved ”Vaccine Delivery Design”, og vi skal jobbe med utvikling av en ny behandlingsvaskine. Utover dette har jeg fått deltidsjobb ved et dansk apotek like ved bostedet mitt. Det blir med andre ord et hektisk, men veldig spennende siste år. Jeg gleder meg veldig til å komme I gang. Og dersom du selv er farmasistudent og vurderer master i utlandet kan jeg varmt anbefale København!

 
scrolltop