Stipendberetning Tatjana Bosnjak - NFS
 
 

Stipendberetning Tatjana Bosnjak

Forfatter: nfs.no Publisert: 28.07.2020

I slutten av september fikk jeg gleden av å delta på «11th General Meeting of the International Proteolysis Society (IPS) – Interfaces in Proteolysis» i nydelige Mariánské Lázně, Tsjekkia.

Konferansen startet med et 2-dagers seminar for stipendiater og postdoktorer i en av de fineste byene i Europa, nemlig i Praha. Her fikk jeg en mulighet til å delta på workshop ”Imaging of protases in cells and tissues” held av internasjonal anerkjente forsker, dr. Galia Blum.

Etter to spennende dager i Praha, tok vi en tre timers busstur til Mariánské Lázně, en fredelig spa by i Tsjekkia. Mariánské Lázně er en relativt ung spa-by, utviklet på begynnelsen av 1800-tallet i en dal der flere naturlige vannkilder springer fra bakken. Utallige kulturelle, vitenskapelige og politiske personligheter kom fra hele verden for å besøke Mariánské Lázně, særlig Johann Wolfgang Goethe, Mark Twain, Johann Straus, Franz Kafka og Fryrderyk Chopin. Vi var rundt 150 deltakere på konferansen fra mange ulike land. Følgende 5 dager bestod av foredrag og postersesjoner.

Jeg hadde anledning til å presentere posteren min med tittelen ”Vitamin D3 upregulates legumain in the early phase of osteoblast differentiation”. Gleden av å diskutere faget og forskningen med andre gjorde at diskusjonen og samtaler gikk lett. Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger og innspill som til slutten forbedret forskningsprosjektet mitt.

 

Konferansen avsluttet med en nydelig middag og dans i en av de peneste bygningene i Marianske Lazne – The Casino Cultural and Conference Centre. Til slutten fikk jeg mange gode venner og minner fra årets IPS.

 

Jeg vil takke Norsk Farmasøytisk Selskap for denne muligheten. Det var en veldig lærerik og inspirerende opplevelse!

Tusen takk for støtten!
Hilsen Tatjana Bosnjak

 
scrolltop