GDP II - for viderekommende - NFS

GDP II – for viderekommende

 
9. mars
10. mars
Thon Hotel Opera, Oslo

GDP-regler  – Videregående for FFA og sentralt plasserte medarbeidere

Dette er et kurs som etterfølger GDP I (basis) og tar for seg enkelte GDP temaer mer inngående. Kurset er beregnet for FFAer, kvalitetsledere, logistikksjefer og personer som jobber daglig med GDP-relaterte oppgaver. Viderekommendekurset er for personer som skal evaluere kunder, leverandører, transportører, planlegge og gjennomføre ledelsens gjennomgang og monitorere kvalitetssystemets effektivitet mm. Kurset tar utgangspunkt i oppgaver og workshops og er basert på erfaringer innhentet fra hverdagen. Kurset legger opp til stor deltageraktivitet i forhold til å bidra med erfaringsutveksling.

Kurset arrangeres av Norsk Farmasøytisk Selskap i samarbeid med Pharmakon fra Hillerød i Danmark og Statens Legemiddelverk.

Les mer om GDP-kursene vi tilbyr her, og ta kontakt på post@nfs.no hvis du har spørsmål.

Se påmeldingsskjemaet og praktisk informasjon nederst på siden.

 

 

Målgruppebeskrivelse:

FFA (kvalitetsansvarlig) og andre sentrale medarbeidere med GDP-ansvar hos engrosforhandlere og andre virksomheter, som mottar, oppbevarer og leverer legemidler, som har bruk for en oppdatering om GDP-krav i EU/EØS. Det er en forutsetning, at deltagerne har et grunnleggende kjennskap til gjeldende GDP-regler.

 

Kurset mål:

At deltagerne blir i stand til å håndtere daglige udfordringer i forbindelse med implementering, etterlevelse og vedlikehold av GDP reglene.

 

Temaer som behandles under kurset:

Der er stor fokus på etterlevelse av GDP-reglene. Som følge av dette har mange sentrale medarbeidere med GDP-oppgaver behov for at kunne dokumentere sin GDP kompetanse. På kurset gjennomgår og tolker vi utvalgte temaer i gjeldende GDP lovgivning. Kurset tar utgangspunkt i oppgaver og workshops med emner som for eksempel:

  • Anvendelse av risikovurdering
  • Kvalifisering av leverandører
  • Formidling av legemidler
  • Kartlegging av transportruter
  • Kontrakter med transportører
  • Audit av transportører
  • Temperaturmapping av lager og kjøretøy
  • Krav til ledelsen

 

Kommentarer fra tidligere kursdeltagere:

  • Det jeg syntes var fint med kurset var at de tok opp relevante tema som risikovurdering, mapping, ledelsens gjennomgang og kvalitetsystemet for GDP. Gjennom forskjellige aktiviteter som workshops og forelesninger fikk man et mer overordnet og ikke minst praktisk bilde av hvordan man skal håndtere å være FFA. Veldig «matnyttig» kurs!
    Helle Therese Olsen, Pronova
  • Det var et bra kurs, og jeg synes det er godt at «lærerne» kombinerer rene forelesninger med utfordringer i grupper basert på reelle saker som de i Legemiddelverket har avdekket ved tilsyn. Gode foredragsholdere som har peiling og drar det ned til vår hverdag, OG presiserer alvoret i det vi driver med, uten å gjøre det altfor svært å komme over.
    Ronald Jan Nilssen, Komplett Apotek
  • Noen enkle stikkord om hvor for jeg har deltatt på og hatt utbytte av disse kursene:
    – Praktisk orientert i aktuelt og utfordrende felt.
    – Dyktige og engasjerte lærere.
    – Legemiddelinspektører bidrar med nyttig oppklarende informasjon, tips mv. utfra sin praktiske erfaring.
    Nyttig å møte og utveksle erfaringer med kolleger som arbeider med lignende problemstillinger.
    Svein Haavik, UiB og Chemco AS
  • Et nyttig kurs med mange aktuelle temaer! Anbefales!
    Gilyana Skjervold, Isotoplaboratoriene IFE
  • Et kjempebra GDP-kurs og et velorganisert opplegg. Det var gøy med alle gruppeoppgavene og sirkuleringen oss grupper imellom. Det er utrolig hvor ulikt en oppgave kan løses! Dette var et kurs hvor man virkelig trengte å ha erfaring som FFA eller fra grossistvirksomhet da det var ingen oppfriskning av GDP regelverket – her ble man kastet inn i problemstillinger på høyt nivå. Jeg satte pris at kurset var lagt opp med lite foredrag og mye gruppeoppgaver.
    Audny Stenbråten, konsulent

 

Praktisk informasjon:

Kursavgift: Kr 12 900

Antall kursplasser: 30

Kursinnhold: se programmet her (med forbehold om endringer)

Kursholdere: Mariann Østergaard Bomholt og Mikkel Vinter Mogensen fra Pharmakon (sistnevnte snakker norsk), og Line Saxegaard og Mona Wensaas Kinn fra Statens Legemiddelverk.

Overnatting: Kursavgiften inkluderer ikke overnatting. Det er reservert 8 standardrom på Thon Hotel Opera. Pris i standardrom for 1 person, per natt per rom, inklusive frokost NOK 1795,-. For å bestille disse rommene; ring hotellet direkte på telefon 23 10 30 30 eller skriv en epost til opera@thonhotels.no, og oppgi følgende referansenummer: Ref Nr. 27962744. Frist for bestilling er 16. februar 2020. Reservasjoner som gjøres via internett eller andre kanaler, og i ettertid henvises til denne bestillingskoden, får ikke den oppgitte spesialpris – da er det prisen som er booket og bekreftet som gjelder.

FeVu-poeng: Kurset kvalifiserer til 9,5 FEVU poeng (Farmasøyters Etter- og VidereUtdanning)

Frist for påmelding: 20. februar 2020. Påmeldingen er bindende. Benytt skjemaet nedenfor.

 

Kurs form
Påmelding:
reCAPTCHA
Sending
scrolltop