Farmasidagene 2013 - NFS

Farmasidagene 2013

 

Farmasidagene 2013 ble arrangert 30. oktober – 1. november i Oslo Kongressenter, Folkets Hus

 

På årets Farmasidager deltok 564 farmasøyter og 52 utstillere fra ulike deler av norsk farmasi. Det ble avholdt 64 faglige innlegg fordelt på 1 satellittsymposium, 2 fellesprogram og 7 ulike fagseksjoner. I tillegg var det innmeldt 28 postere til postersesjonen.

 

Nedenfor finner du programoversiktene og noen av innleggene som ble avholdt. Klikk på linken for innlegget for å få opp presentasjonen.

 


Satelittsymposiet 30. oktober:

Helse-Norge i endring – Hva slags farmasøyter skal vi utdanne?

 

Hovedprogrammet 31. oktober og 1. november:

Ansvar for egen helse – Trygg i egne hender?

Årets program ønsket å belyse at økt ansvar for egen helse gir nye utfordringer. Hva er myndighetenes planer for morgendagens helse- og omsorgstjenester, og involverer planene apotek- og sykehusfarmasøyter? Hvordan oppleves det å være pasient, og hvordan kan apoteket hjelpe? Medier flommer over av helseinformasjon samtidig som det er store hull i verdikjeden for legemiddelbehandling. Hva er årsaken til at så mange ikke etterlever sin legemiddelbehandling, og hva kan vi gjøre for å bedre dette? Hvilke etiske problemstillinger bør farmasøytene være oppmerksomme på i dette komplekse bildet?

 


Sesjonene torsdag ettermiddag

Apotek og samfunn:

Utdanning og Kompetanse:

Forskning og Utvikling:

«Effekt av trening på fettsyre- og glukosemetabolisme i dyrkede humane myotuber» v/ Jenny Lund, Avdeling for farmasøytisk biovitenskap, Farmasøytisk institutt, UiO

«The Theory and Practice with Low Dose Naltrexon LDN» v/ Tapio Heilala, Vuelto Primero, Sauda, Norway

 

Sesjonene fredag formiddag:

Farmasihistorie:

Sesjon for sykehusfarmasi:

Industri og regelverk:

Farmasøytisk etikk

Posterutstillingen

 

Det Giftige Kors – Crux venenifera

Norsk Farmasøytisk Selskap tildeler ordenen Det Giftige Kors under Farmasidagene, for å belønne fremragende innsats for norsk farmasi, utmerkede tjenester eller arbeid innen den norske farmasøytiske etat. I 2013 ble Inger Lise Eriksen tildelt ordenen.

Årets farmasøyt 2013

Norges Farmaceutiske Forening tildeler utmerkelsen «Årets farmasøyt» under Farmasidagene.
Ragnhild M. Løberg ble utnevnt til ”Årets farmasøyt 2013″.

scrolltop