Farmasidagene 2014 - NFS

Farmasidagene 2014

 

Farmasidagene 2014 ble arrangert 6. – 7. november i Oslo Kongressenter, Folkets Hus

Det var tilsammen 704 deltagere på de to dagene, nøyaktig 140 mer enn i fjor, og 47 utstillere fra ulike deler av norsk farmasi. Farmasidagene ble åpnet med 6 plenumsinnlegg, videre ble det avholdt 40 faglige innlegg, 1 paneldebatt og 8 Pecha Kucha foredrag fordelt på fellesprogram og 3 ulike tverrfaglige sesjoner. I tillegg ble det avholdt 7 foredrag i Farmasihistorie. Det var innmeldt 22 postere.

 

 

Fordelingen var som følger:

  • Apotekansatte, inklusive kjedekontor: 200
  • Sykehsuapotek: 60
  • Industri: 62
  • Universitet-/høyskole-ansatte: 28
  • Studenter: 143
  • Pensjonister, eller ikke oppgitt arbeidssted: 30

Resten var fra foreninger, offentlige institusjoner m.m.

Dette er vi i NFS veldig godt fornøyd med! Videre tyder det på at det grepet som ble tatt for å fornye Farmasidagene kom godt an. Det ble åpnet for mer tverrfaglighet, noe som deltagerevalueringene de siste årene har vist er et ønske.


NYTT!!!!
Klikk her for å se foredraget til Per Fugelli og Pecha Kucha vinnerforedraget til Rønnaug Larsen!!!

Se alle bildene fra FD2014 ved å klikke her
(fotografer var Wenche Strømhaug og Ørjan Apeland)

Klikk her for program

 

Tillatt publiserte foredrag fra Farmasidagene 2014:

(sortert alfabetisk etter fornavn, klikk på tittel for presentasjonen)

 

 

Vinneren av Vervekampanjen 2014
Torunn Gudmestad og Reidun Ree hadde begge vervet 8 nye medlemmer til NFS, og det ble derfor trukket lodd mellom disse to. Det var Torunn som ble den heldige vinner denne gangen og hun vant en iPad mini.

Vinneren av Spørrekonkurransen blant utstillerne
I år var det 28 som leverte inn fullstendig besvarte spørreark, og det var mange flere enn i fjor. Av disse ble det trukket en vinner: Helene Høgholen fra Oslo som vant en iPad mini.

Vinneren av Instagramkonkurransen
Det var ca 80 fotos som ble tatt og lagt ut på Instagram under #farmasidagene, og det var derfor ikke lett å velge ut et vinner-foto. Det var til slutt Katrine Hansen fra Kristiansand som vant med følgende bilde:

 

Pølsefesten

Pølsefesten er et ekstra arrangement og hører formelt ikke til Farmasidagene, derfor kunne dette ikke tas med i evalueringen. Det er en spleisefest mellom de tre store apotekkjedene og NFS, og til nå har det med vilje ikke vært verken påmelding eller krav om deltagelse på Farmasidagene for å delta.

Pølsefesten 2014 ble noe helt spesielt – på godt og vondt! Det positive var at vi ALDRI har vært så mange på Pølsefesten før, så egentlig var det en suksess :-). Vanligvis er vi et sted mellom 200-250 personer, og min bestillingen til Stratos var: Ikke flere enn 300.

På et tidspunkt ble dørene til Stratos stengt – vi stod som sild i ei tønne, og de ansatte på Stratos hadde panikk i blikket. Av sikkerhetsmessige hensyn har de maks lov til å ta imot 240 personer (dette ble jeg opplyst om denne kvelden). Da dørene ble stengt var det over 400 tilstede, og det ble sagt at det stod minst 100 nede i kø! Hvis brannvesenet hadde kommet på befaring i dette øyeblikket, hadde alle blitt sendt hjem og Stratos (les: vi som arrangører) hadde fått en bot på kr 50 000.

I og med at det var så mange til stede, ble det en kamp om pølsene. MEN, det må sies at kvaliteteten på pølsene og tilbehøret var ekstremt bra (selv fikk jeg tak i ei pølse, og den nøt jeg :-)).

Ganske snart begynte de første å gå hjem igjen, og det ble litt luftigere. Mange av de som ble nektet adgang til å begynne med, kom tilbake og sluttet seg til festen. Utover kvelden ble det en fantatstisk fest og alle som var tilstede var mer enn fornøyde. Stemningen stod i taket helt til kl 24 – med kul musikk og dans!

Jeg beklager på vegne av oss som er arrangører – dette hadde vi ikke regnet med, men vi tar det som et positivt tegn og skal love å komme tilbake med en heidundrande-Pølsefest i 2015! Ideer til lokaliteter i nærheten av Folkets Hus tas imot med takk!

Hilsen Hege

 

scrolltop